tisdag 12 september 2017

Copenhagen

Först tjejmilen i Stockholm och förra helgen i Köpenhamn. Nu är det helt klart färdig raittat för en tid framöver.
Lämnade Milla hos fammo i Åbo och körde vidare till Helsingfors och hoppade på flyget och landade i ett regnigt Köpenhamn. Tittade på väderprognosen och konstaterade att det lovats regn hela helgen så det var bara att göra det bästa av det.

Vi började med en rejäl frukost på Bang & Jensen, stället har tidigare varit ett apotek som byggts om till café. Varm atmosfär och god frukost. Perfekt ställe att sitta och smida planer för de kommade dagarna.



Mätta i magarna hoppade vi på bussen och åkte runt och tittade på Köpenhamn från bussfönstret. Kallade det "köyhän miehen hop on hop off busstur"eftersom vi köpt Köpenhamnskort och fick åka runt gratis med lokala bussar. Skillanden med dessa bussar var att ingen satt framme och berättade om olika platser vi körde förbi utan istället fick  vi själva gissa oss fram. Rätt så roligt det med.



Vi kollade in Nyhamn och gick i det regniga vädret så när klockan  äntligen blivit 15 var dags att checka in på hotellet. Önskade ett rum med badkar, tappade upp ett varmt  bad klev i och dit i badkaret somnade jag. Sov en rätt god stund efetersom det varit väckning 03.00 på natten så tanten var trött.

Helgen var mycket trevlig. Vi åt goda middagar, besökte Tivoli och museum och gick runt och kollade in staden. Köpenhamn blev jag smått förälskad i,  en stad med massor av turister och puls. Danskarna föll mig också i smaken eftersom de är så "vanliga" men vi kunde bara drömma om att försöka förstå deras språk så det får dom nog behålla för sig sjäva.

Nyhamn   


Glyptoteket var full med statyer som saknade både näsor och könsorgan. Helt klart inte min grej.


Christiania var nog lite av chock för söndagsskol Kajsa  


Köpenhamn kryllade av restauranger. Vi lyckades besöka en tio poängare och ett semi bra ställe.


Köpenhamn får 10 karuseller av 10 möjliga. Helt klart värt ett till besök men först ska vi vara hemma och ha lite vardag och höstmys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar