onsdag 7 juni 2017

homemade

När dottern var med i sagobalett hade vi alltid lika bråttom att hinna i tid till träningarna. En gång ville hon inte byta om till balettdräkt så  jag sa att det går bra med tights och t-shirt bara hon byter bort de söndriga strumporna. Bad henne fylla hennes vattenflaska och så for vi iväg till träningarna.

När det blev drickpaus i träningarna så satt alla barnen fint på en bänk. Bredvid Oona satt en flicka i balettdräkt och drack vatten ur sin Hello Kitty flaska. Tittade vidare på min tös, brast ut i gapskratt där satt hon utan balettdräkt med håliga strumpor (hade tydligen glömt att byta strumporna trots att jag påmint henne minst tio gånger) inte nog med det men hon hade tydligen inte heller  orkat leta fram sin egen vattenflaska utan fyllt en Kopparbergs ciderflaska med vatten som hon satt och sörplade vatten ur.

Där och då när jag stod och skrattade åt den komiska synen  så hade jag ändå lust att säga åt alla andra mammor att tro det eller ej men vi är nog en helt bra familj.

Så ikväll när jag skulle iväg på traillöpningen så kom jag på i sista sekund att vi hade blivit ombedda att ta med dricka eftersom vi skulle springa ett lite längre pass. Efter lite letande så hittade jag  vätskebältet men flaskorna som hör till bältet var försvunna. Vågar nästan påstå att hunden ätit upp dem. I den stunden kom jag att tänka på Oona och ciderflaskan och hade god lust att göra som hon, fylla en ciderflaska och springa med den i handen. Fegade ur och fyllde en vattenflaska och lyckades fästa den i bältet så att den hölls fast medans vi sprang och njöt i det vackra vädret.

Det behöver inte alltid vara den dyraste och bästa utrustningen utan "homemade" funkar också bra.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar